30 Ocak 2012 Pazartesi

BU PAZAR

Biz bu Pazar;


güzel bir kahvaltı yapıp,



gelenekselleşmiş pazar kahvemizi içip;

Yollara düştük...













Herkese iyi haftalar.....



28 Ocak 2012 Cumartesi

FINDIKLI MARMELATLI KURABİYE



Enfes bir kurabiye tarifi, %100 beğenilme garantisi veriyorum:) Öyle ki eşimin kuzeni Pınar'ın nişanı için yapmıştım ve herkes çok beğendi. Tarif Ferah Gülşen'e ait Sofra Dergisi Kasım2011'den. Ben tabi ki, birkaç kez değişik ölçülerde denedikten sonra en son tutturduğum ve vazgeçmediğim ölçüleri veriyorum. Yapılışı çok basit, pişirmesi sadece 13 dakika:)



Malzemeler:
* 150 gr iri çekilmiş fındık
* 125 gr tereyağ
* 4-5 yemek kaşığı pudra şekeri (daha az tatlı isterseniz düşürebilirsiniz)
* 1 paket şekerli vanilin
* 1 adet büyük boy yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak)
* 2 su bardağı un
* 1 çay kaşı tuz (silme)
* 2-3 çorba kaşığı marmelat/reçel (ben ahududu reçeli ve kayısı marmelatı kullandım)

Fırını 200 C ye getirin. Tereyağını oda sıcaklığında bir süre bekletin. (aceleniz varsa benim gibi radyatörün üzerine koyup hızlı bir şekilde cıvık hale gelmesini sağlayabilirsiniz.) Tereyağı ve pudra şekerini iyice çırpın. Vanilya ve yumurta sarısını ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta un ve tuzu karıştırın. Tereyağlı karışıma azar azar ilave ederek güzelce yoğurun. Yumurtanın akını bir kasede iyice çırpın. Ceviz büyüklüğünde toplar yaptığınız hamurunuzu önce yumurta akına daha sonra iri çekilmiş fındığa bulayın. Ortasına parmağınızla minik bir çukur açın. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin. Son olarak marmelatı çay kaşığı yardımıyla ortadaki çukurlara doldurun. 13 dakika kadar fırın kapağını açmadan pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri tepside 1 dakika kadar tutarak bir tabağa alın. soğuduktan sonra servis yapın.



Afiyet Olsun....

27 Ocak 2012 Cuma