16 Ekim 2012 Salı

İÇİMDE AÇAN PAPATYALAR...


Günlerdir zor tutuyorum kendimi:) Beni tanıyanlar bilir, içimde çok fazla tutamam heyecanımı, mutluluğumu, keza üzüntülerimi de. Ama nasıl olduysa sabrettim, etrafımdaki tüm uyarıları dikkate aldım, erkenden kimselere söyleme dediler, ok dedim:) Ama illa ki çok yakınlarıma söyledim:)) Geçen mayıstaki mesajları dikkate aldım, şimdi tam 14 hafta+1 günlük hamileyim:) İlk zamanlar biraz zor geçse de, şu son hafta hamilelikle birlikte bir de soğuk algınlığı geçirsem de şükrediyorum. Hele o ultrason çıktısına ne zaman baksam o minik böğürtleni görünce hamile olduğum kafama bir kere daha dank ediyor. Birşey hissetmiyorum tabi, çok erken daha. Ama derler ya kadınlar hamile olduklarını öğrendiklerinde anneliği, erkeklerse bebek doğup kucağına aldıklarında babalığı hisseder diye, işte o hesap, annelik moduna direkt giriş yaptı beynim ve vücudum. Değişimlerimi de hayretle izliyorum. Çok alıngan oldum mesela, herşeye zırlak biri gibi ağlar oldum. Tvde çıkan şu sütaş reklamında kaybolan inek yavrusunu ne zaman görsem ağlıyorum, kanal değiştiriyorum:)  Sevdiğim birçok şeyi yiyip içemiyorum, istemiyorum, hatta görmeye veya kokusuna dahi dayanamıyorum. Sürekli bir uyku modu, bir miskinlik alıp götürüyor beni:) Herkes bir tahminde bulunuyor tabii, cinsiyeti konusunda, uzun zamandır görmediğim birçok kişi bendeki değişimden bahsederken, sana birşey olmuş, çok güzel diyorlar, mutlu oluyorum. Söylediğimde "o zaman kesin erkek" diyorlar:)) Erkek bebek anneye güzellik katarmış, pehhh, halbuki ben çok mutluyum ve mutlu insan her daim güzeldir, bunu kimse göz önünde bulundurmuyor sanırım:)) Cinsiyeti bugün belli olacaktı ama benim inatçı minnağım ikili tarama testinde yaptığı gibi burada da yaptı yapacağını ve göstermedi de göstermedi:) Ay, bir de tarama testi maceramız var evlere şenlik.
Sabahın 9 unda ilk randevu olarak gittik perinatoloji uzmanına, doktor bize öğlen 12 ye kadar sonuçları alabileceğimizi söylemişti, ohh dedik, internette 1 hafta yazıyordu, ne güzel hemen aynı gün halledeceğiz işlerimizi diye sevindik. Küçük bir inatçıyı taşıdığımı bilmeyen ben ve eşim erken sevinmişiz:) 3 kere muayeneye ara verip yürüyüşler yaptık, birşeyler yedik içtik, ama yok, en son öğleden sonra 3te gelin dedi doktor, bizim minnağın keyfi  geldi de muayeneyi tamamlayabildik. E sonuçlar da doktorun da yoğunluğuna bağlı olarak 3 gün sonraya ertelendi:) Neyseki sağlığı yerinde, biraz arnavut damarlı, biraz afyon inatlı minik bir bebiş karnımda büyümeye devam ediyor:)) Artık 3 hafta bekleyeceğiz, en önemlisi sağlıklı olması tabii, ama insan merak ediyor işte:) Haa bir de durmadan yiyiyorum, bir ara kendimi durduramıyordum, ona rağmen 2 kilo almışım, çok şükür, doktor bugün elime bir diyet listesi tutuşturdu, eşim süt içmiyorum diye beni doktora şikayet etti, bir de balık yemiyorum diye, neyse balıktan yana sorunumuz geçti gibi, hapla da idare edebilirmişim ama süt şart, dedim bol bol yoğurt, ayran ve peynir tüketiyorum, olmaz dedi, işlenmiş hiçbir ürün gerçeğinin yerini tutmaz, değişik alternatifler önerdi, sütü daha istekli içebilmem için; mesela meyveli, mesela 1 çay kaşığı nescafe ve 1 adet esmer şekerle iç süper olur dedi. Bakalım deneyeceğiz. Sanırım şu ana kadarki en uzun yazımı da yazmış oldum:)) Şimdilik bu kadar....

20 yorum:

Süreyya dedi ki...

Canım çok tebrik ederim, ben biliyordum desem :))))) Öyle böyle değil harbi takipçiyimdir ben sevdiklerime :))) Ayça'ya yazdığın yorumlardan okumuştum :)) Hatta yazacaktım sana ama sen hiç hamilelikle ilgili bir sinyal vermeyince bekleyim dedim..Hadi gözünüz aydın :) Valla hamilelikte hiiiç süt içemedim nitekim normalde de içemem ama bunun yanında peynir,yoğurt,ayran çok severim..Hatta araştırmalarıma göre en çok kalsiyum asma yaprağında ve susamda varmış..Sağlıkla gelsin bebiş :))

derya ö. dedi ki...

Süreyyacığım, canım çok teşekkürler, çok mutlu oldum güzel yorumunla, evet arada yorumlarda yazdım,ama yazmak için,ne bileyim, biraz büyümesini bekledim bebişin:)) ay sütü oldum olası sevmem, küçükken kilolarca içermişim sanırım sonra tiksindim, asma yaprağında kalsiyumun fazlalığını ilk defa duyuyorum, o zaman gelsin dolmalarrrrrr:))) öpüyorum seni ve tatlı Rüya'yı:))

Unknown dedi ki...

Deryacımmm,çok çok çok sevindim....Bugünün en guzel haberi bu...Allah tamamına erdirsin,çok öpüyorum seni ve minnoşu..
Sevgiler...

derya ö. dedi ki...

Pınarcığım çok teşekkür ederim hayatım, aminnn, eğer kız olursa bakacağım fotolar arasında Duru'nunkiler de var, biliyorsun:))) Öpüyorum sizi...

Hümeyra'nın denizi dedi ki...

Deryacım tebrik ediyorum,ben de uzun zamandan beri bir itiraf bekliyordum.Sinyallerini vermiştin çünkü :)Bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah.3.aydan sonra bazı yiyeceklere daha ılımlı yaklaşıyor insan,merak etme.Güzel beslenen bir anneden bebek her vitamini alır,hatta söke söke alır.Dişlerinden kalsiyumunu çeker de haberin olmaz :)Sen kendi sağlığın için nesquikle filan iç sütü.Hatta günlük şişe sütleri dene,hamileyken ben çok severdim tadını.Hayırlı olsun,kocaman öptük seni.

AYÇA dedi ki...

Sevgili Derya, tebrik ediyorum :)) her satırda kendimi okudum. Allah izin verirse aynı anda doğum yapacağız. O yüzden her yazını sabırsızlıkla okuyacağım. Demek göstermedi. Ben gösterene kadar beklerdim. Nasıl dayanıyorsun şu anda :) başta sağlıklı olsun ama öğrenir öğrenmez hemen yaz lütfen.

Hayırlı sağlıklı doğumlar dilerim.

Sevgiler....

derya ö. dedi ki...

Hümeyracığım çok teşekkürler canım, evet çok haklısın, kayınvalidem eşime hamileyken dişleri dökülmüş mesela, o da hep uyarır beni bu konuda, ama bebiş için içilecek artık yapacak birşey yok:))çok öpüyorum seni ve boncuk Deniz'i..sevgiler..

derya ö. dedi ki...

Ayçacığım çok teşekkürler, ben de merakla takip ediyorum senin güzel yazılarını, Allah bizlere güzel hamilelik dönmleri ve bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Ya bizimki inadın önde gideni çıktı, o kadar çok uğraştı ki doktor, neler yaptık dönsün diye, yok göstermiyor. Hatta eşim dedi ki kesin kız, böyle utangaç göstermiyor falan:)) Meraktan çatlıyorum ama yapacak birşeyim de yok:)) Sevgiler...

nnbaLo dedi ki...

tebrikler; Allah zamanında kucağına almayı nasip etsin :) insan merak ediyor gerçekten cinsiyetini; hadi bakalım bekliyoruz :)

annesiningülü dedi ki...

bende de yazdın canım ben o gün bugün gelip sana yorum bırakacağım olmadı bir türlü :)
çok çok sevindim, gönlüne göre olsun sağlıklı olsun, güzel geçsin hamişliğin ;)

derya ö. dedi ki...

nnbaLo; çok teşekkür ederim, meraklardayım gerçekten, 3 hafta nasıl geçecek bilemiyorum:))sevgiler...

derya ö. dedi ki...

Baharcığım, valla hamile birini görmeyeyim hemen paylaşasım geliyor, bu da yeni çıktı, tövbe tövbe:))) çok teşekkürler canım, Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah. Sevgiler...

Ebygale dedi ki...

deryacım benim içime doğmuştu biliyor musun? hissetmişim postlarından ve verdiğin aralardan. hayırlı olsun canım, sağlıkla kavuşun inşallah miniğinle birbirinize, Bursa'ya geldiğin bir hafta sonu görüşmek isterim, sevgiler:)

derya ö. dedi ki...

Ebygaleciğim, demek içine doğdu haa, temiz kalpliymişsin:)) güzel dileklerine çok çok teşekkürler canım. ben de çok isterim seninle görüşmeyi, Bursa'ya genelde 1-2 günlüğüne geliyoruz, uzun gelişlerimde mutlaka haberdar ederim tatlım. öpüyorum seni. sevgiler..

durununannesi dedi ki...

merhabalar sizi tanımıyorum ama yazdıklarınızdan etkilendim ve çok sevindim hamile olduğunuza iyi bir hamilelik, doğum ve sağlıklı bir bebek dilerim :)
sevgiler

derya ö. dedi ki...

durununannesi; hoşgeldiniz, çok teşekkür ederim, çok naziksiniz. Bebek bekleyen herkes için aynı dilekleri ben de diliyorum. Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşaAllah..
Hayırlı olsun..
Sevgiler..
İyi bayramlar.

Unknown dedi ki...

Hayirli olssuuunn:) Ne hos bir duygu:) Cok da heyecanli, isallah saglikli ve cok mutlu bir bebek olur:)

derya ö. dedi ki...

Melihacığım çok teşekkür ederim canım. Güzel dileklerine koca bir aminnn diyorum. sevgiler...

derya ö. dedi ki...

Mocha Daily; hoşgeldiniz, çok teşekkür ederim, inşallah öyle olur, benim de tek temennim bu. Sevgiler...