27 Mart 2012 Salı

BÖĞÜRTLEN SOSLU KUP


Pastacı kremasından bozma bir tarif:))

Malzemeler
  • 3,5 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası (silme)
  • 1 pk vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ (isteğe bağlı)
  • Dr. Oetker Hazır Böğürtlen sosu
  • Taze böğürtlen (üzerini süslemek için)

Yapılışı:

Vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeler bir tencereye koyulur ve karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Piştikten sonra ocaktan alınır, vanilya ve tereyağ eklenerek mikserle birkaç dakika çırpılır. Kuplara paylaştırılır, soğuyunca üzerine böğürtlen sosu dökülür ve taze böğürtlenle süslenir.


Afiyet olsun....

5 yorum:

bir kase lezzet dedi ki...

mmmm ellerine sağlık canım aldım
:)))

derya ö. dedi ki...

bir kase lezzet, çok teşekkürler canım, eminim sen daha güzellerini yaparsın:))

SMİLENA dedi ki...

ellerine sağlık.çok güzel bir tarif görüntü ise ağız sulandırıcı.ellerine sağlık...

derya ö. dedi ki...

SMİLENA, çok teşekkür ederim canım. Çok kolay ve tadı da çok güzel, tavsiye ederim:))sevgiler.

Elif Durmaz dedi ki...

Bögürtleni cok severim daha cok böyle hafif tatlilar hosuma gidiyor cok güzel yapmissin ellerine Saglik Derya ablam :))