26 Mart 2012 Pazartesi

ŞİP-ŞİRİNCE:)))

Haftasonu rotamızı Selçuk'ta bulunan Şirince Köyü'ne çevirdik. Daha önce de gitmiştik, ancak hava inanılmaz sıcaktı ve o bayırları yürümek baya bir zordu:)) Şimdi ise tam zamanı, hava ılık, tam gezmelik diye düşündük ve atladık arabamıza tuttuk Şirince'nin yolunu. Şirince tarihi ile ilgili bilgi almak isterseniz buraya TIK TIK

Yol boyunca çiçek açmış şeftali bahçelerini bir önceki postumda yazmıştım:)) Selçuk'a girer girmez sizi sağ tarafta Selçuk Kalesi karşılar.


Selçuk Kalesi ile ilgili tarihi bilgi için TIK TIK


Veeee Şirince.

Beyaz badanalı ahşap pencere pervazlı evleriyle tipik bir Rum köyüdür Şirince. Köy, yamaca kurulmuş olunca, haliyle yokuşu da fazladır. Spor ayakkabıyla gitmenizi, rahat kıyafetler giymenizi ve mümkünse bahar aylarında ziyaret etmenizi tavsiye ederim:)))


Üzüm bağları ve dolayısıyla şaraplarıyla, asitlik oranı düşük lezzetli zeytinyağlarıyla meşhurdur. Envai çeşit ev yapımı tarhana, salça, nar ekşisi, zeytin yağı, üzüm pekmezi vs bulabilirsiniz.


Konaklamak isteyenler için böyle tipik rum evlerinden bozma şirin butik oteller mevcuttur.




Vaftizci Aziz John Kilisesi restorasyon çalışmaları hala devam etmekte. 4 sene önce gittiğimizde de aynı şekildeydi. Nasıl bir restorasyon çalışması anlayamadık:)) Bahçesinde Meryem Ana'nın heykelinin bulunduğu bir havuz var, dilek tutup para atıyorsunuz:))


Bu miskin minnak da şşttlerimize pşşttlerimize aldırmadan böyle yumuk bir şekilde uyuyordu, biz de daha fazla rahatsız etmeyelim dedik, fotoğrafını çekip uzaklaştık:))



Gittiğinizde gözleme yemeği ve yanında buz gibi ev yapımı ayranından içmeyi unutmayın:)) Gözlemeler, fotoğrafları çekilmeden bittiği için, maalesef  sadece 1 tas ayran, masadaki papatyalar ve etraftaki dekor çekilebildi:))


Ayrıca elişleri de pek meşhurdur, özellikle buldan işleri ve resimde görüldüğü üzere patik ve yün çoraplar adım başı her tezgahta bulunur. Pazarlığınızı mutlaka yapın, zira ben 4 sene önce gittiğimde 15 liralık masa örtüsünü 10 liraya almıştım:)) Turistlere çektikleri fiyatları size de yutturmaya çalışabiliyor şirin tonton teyzeler:)))




Şirince'nin yokuşlarında o kadar çok yorulmuşuz ki eve geldiğimizde pert haldeydik:)) Ama değdi doğrusu...

9 yorum:

Sonsuz Dekorasyon dedi ki...

el yapımı reçeller tarnalar ne güzel görünüyor fotoğraflarla gitmiş kadar olduk cnm:)

derya ö. dedi ki...

özgecim hepsi çok güzel görünüyordu,Şirince mutlaka görülmesi gereken bir yer bence:))

Darinamur dedi ki...

Derek...öğrenciyken gitmiştik...sen yoktun...geldiğimde Korik sen ben gidelim...bensiz de o şaraplar gitmez kiiii....diye düşünüyorum ;)

derya ö. dedi ki...

Darina, evet canım zek'im:)) sen yeter ki gel İzmir'e, senle de gideriz.

Ebygale dedi ki...

Severim ben Şirince'yi, meyveli şaraplarını, leziz kahvaltısını, şirin evlerini, doğasını, senin gözünden görmek de içimi açtı, özlemimi arttırdı Derya'cım...

derya ö. dedi ki...

Ebygale, çok teşekkürler canım,umarım bir gün tekrar gidersin:))sevgiler.

Stil Direktoru dedi ki...

ŞİRİNCE adı gibi bir yerdir valla özlemişim iyi geldi kuzum hele o şarapları anam anam sabahlar olmasın ben ki öküz gibi fisky içen kadın sarhoş olmam bu şaraplarla sarhoş olurum o derece özledim oraları. Seni de sardım sımsıkı yaladım yuttum

derya ö. dedi ki...

Edacım, canım benim, afiyet olsunn:))) kuzum bu arada senin bir sonraki posta yaptığın yorumu yayınla diyeceğime yanlışlıkla silmişim, mailden de yönlendiremiyorum,(acemi blogger:)) burdan yaziim cevabımı bari:) gel kuzum sen İzmir'e ben sana ne mamalar yaparım:))) ben de kocaman öptüm seni.

GÜL dedi ki...

Derya Hanım , harika fotolar ...